U Podgorici nastavljena realizacija programa

Feb 02, 2018 No Comments by

Komisija za edukaciju rukometnih trenera Rukometnog saveza Crne Gore nastavila je u Podgorici realizaciju Programa edukacije trenera. Prva generacija polaznika, njih 23 (dvadesettroje), tokom tri dana prisustvovala je drugom dijelu nastave Prvog modula (Kategorija – 1) na Univerzitetu Donja Gorica, sa kojim je RSCG potpisao sporazum o saradnji. Predavači su bili: selektor Dragan Đukić, treneri Dragan Adžić i Vladan Krasavac, prof. dr Dobrislav Vujović, prof. dr Vladimir Koprivica.
Projekat edukacije baziran je na programu edukacije trenera u evropskom rukometu i sastoji se iz četiri kategorije – sticanje sertifikata od 1. do 3. kategorije na nivou RSCG i sticanje sertifikata 4. kategorije – master koač, zasnovan na saradnji RSCG sa Metodskom komisijom EHF.
U sklopu Strateškog programa, RSCG ima za cilj i dalje da radi na edukaciji i obrazovanju trenera. U tom smislu, osim Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, odnosno studijskog programa za obrazovanje trenera, Upravni odbor RSCG prošle godine imenovao je Komisiju za realizaciju Programa edukacije rukometnih trenera u okviru Saveza. Sve je to usklađeno sa Smjernicama RINK konvencije EHF i dobijene saglasnosti Ministarstva sporta Crne Gore.
U saglasju sa Zakonom o sportu, programsko opredjeljenje je da će u rukometu moći samo da rade stručnjaci koji su završili odgovarajuću školu za obrazovanje rukometnih trenera ili su u redovnom procesu edukacije. Istovremeno, osnovni strateški zadatak RSCG u ovoj oblasti je da se u bliskoj budućnosti klubovima ponudi obrazovan, usko stručan i specijalizovan trenerski kadar, koji će dati značajan doprinos razvoju rukometa u Crnoj Gori.

 

Tekst preuzet sa dnevnih novina “DAN

Link: http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=630741&datum=2018-01-13

Vijesti

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “U Podgorici nastavljena realizacija programa”

Leave a Reply